top of page

Toegewijd zijn aan zijn

‘Sta je ervoor open om dagelijks ruimte te maken voor stilzitten, gewoon te zijn en wat er bij jou van binnen gebeurt op te schrijven?’


‘Ja’, zei ze.


De volgende sessie vroeg ik haar hoe deze ervaring was.


Ze gaf aan dat ze er zich niet naar kan toezetten en dat ze wel ruimte heeft gemaakt voor iedere dag in stilte een moment Sudoku spelen.Uit het gesprek kwam naar boven dat ze weerstand ervaart om stil te zitten en gewoon te zijn.


Herkenbaar?


Afgelopen week gaf ik ruimte aan mijn beoefening van leegte. Heel helder werd mij opnieuw hoe we geconditioneerd zijn met leegte vullen en hierdoor onszelf niet echt kunnen bevrijden van terugkerende thema’s.


Ik maakte vorige week meer ruimte voor zijn.


En vanuit dat zijn zag ik heel helder wat we nodig hebben als mens los van onze geschiedenis, los van waar we staan in ons leven en los van wat we nog in onszelf willen helen.


We zijn het niet echt gewend om gewoon te zijn.


Gun je jezelf momenten van niks? Gewoon niks extra’s zoals werk, bewegen, een taak, een boek, een serie, een podcast en een ander.


Doodsaai.


Mijn ervaring is mijn ervaring. Dus wat de uitkomst is van jouw zijn dat laat ik aan jou over.


En ik heb het over toegewijd zijn aan zijn. De herhaling ervaren van zijn. Door de weerstand heen, het steeds luider worden van de gedachten en vanuit daar de magie ervaren van zijn.


𝐃𝐮𝐫𝐟 𝐣𝐞 𝐣𝐞 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐭𝐞 𝐠𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐞𝐫𝐬𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐞𝐠𝐭𝐞 𝐞𝐧 𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐙𝐈𝐉𝐍?


Je bent veilig.


Als je nieuwsgierig bent naar een samenwerking, plan dan een kennismaking in.

Comments


bottom of page